Wat ik eerder had willen weten…

Wat ik eerder had willen weten…

en waar ik tegenaan liep in m’n werk:

De afgelopen ruim 10 jaar heb ik gewerkt als diëtist in m’n eigen praktijk. Er vielen me een aantal dingen op, of ik realiseerde me dingen, die niet helpend waren. Ik neem je even mee in mijn verwonderingen:

– Langdurige gedragsverandering ontstaat niet door het volgen van een voorbeelddagmenu of (crash)dieet. Iedereen is uniek en heeft een unieke behoefte. Dit ontdek je door weer te leren luisteren naar je lichaam en leren in te spelen op je honger- en verzadigingsgevoel.
Tijdelijke diëten, of het tijdelijk volgen van een voorbeelddagmenu, zijn dus niet de oplossing voor de lange termijn! Terwijl we dat wel hopen of dachten.
Het terugvalpercentage van diëten is 95%, wat echt een percentage om te huilen is.. Herken je dat? Dat je een dieet hebt gevolgd en nu zwaarder bent dan toen je ooit begon met diëten? Boe. Geen langdurige gedragsverandering kunnen ontwikkelen helaas! Maar goed nieuws: Dit kan anders!

–  Er wordt veel te veel waarde gehecht aan het getal op de weegschaal. De weegschaal is niet de spiegel van je gedrag van afgelopen periode en het is niet zo dat je gezond bent als je een ‘gezond’ gewicht hebt.
Een grote irritatiefactor 😉 Als iéts de motivatie kan laten kelderen, is het wel dat getal op de weegschaal, dat tegenvalt. Focus liever op gedrag! Dát is wat telt.
Gezondheidstechnisch is dat ook wetenschappelijk onderbouwd: gezonde gewoonten zijn factoren die ervoor zorgen dat iemand gezond is of niet. Het gewicht is hierin totaal onbelangrijk! Dus bekijk hoe je in je vel zit, of je in staat bent om een balans te vinden in je leven en goed voor jezelf te zorgen. Aan de buitenkant kun je niet zien of iemand gezond is of niet en we zouden dus iemand niet op z’n uiterlijk mogen veroordelen. 

– De dieetcultuur waarin we leven. Ik vind het zo erg dat we worden gediscrimineerd om ons gewicht, dat er zoveel vooroordelen zijn over mensen met ‘overgewicht’ of ‘obesitas’ en dat slank zijn wordt verheerlijkt. Het is oneerlijk en onterecht. Gelukkig wordt dat wetenschappelijk onderbouwd, maar deze oordelen zitten diep geworteld in onze maatschappij.

TOEN INTUÏTIEF ETEN OP M’N PAD KWAM, WIST IK: DIT IS HET!

Dit is wat ik doe:

Ik begeleid je naar een positieve, ontspannen relatie met eten, je lichaam én jezelf.

Je leert weer genieten van eten, ontwikkelt zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld én je hebt weer grip op je eetgedrag en je leven.

Je kunt straks 1 stukje chocola eten als je dat wilt, i.p.v. de hele reep. Eetbuien zijn verleden tijd.

 

Dit kun je onder de knie krijgen met de >> online cursus << of met >> 1-op-1-coaching.<<

En dit zijn de resultaten van afgelopen maanden:

“Ik voel me bevrijd. Wat heerlijk om eindelijk de wens voor een ander lichaam los te laten en weer te GENIETEN van eten. Wat een verrassende ervaring om te mogen eten wat ik wil én controle te ervaren over mijn eetgedrag!”
Eline, 36 jaar

“Ik heb het gevoel dat ik weer LEEF. Ik heb mezelf zo erg tekort gedaan afgelopen jaren.. Ik tel niet meer obsessief calorieën of stappen, ik geniet van bewegen en ben weer in contact met mijn lijf. Ik voel me eigenlijk elke dag zoveel meer ontspannen dan voorheen, wat een verrijking. ”
Mirjam, 60 jaar

Juist de zomervakantie die voor de deur staat, is een perfect moment om hiermee aan de slag te gaan. Je zult wellicht geconfronteerd worden met je lijf in bikini of badpak, wat allerlei gedachten en gedrag met zich mee zal brengen. En het is ook zo dat het juist heel fijn kan zijn om even op vakantie weg te zijn en de rust te hebben om je in te lezen in een nieuwe manier van met eten omgaan. Als je wat minder aan je hoofd hebt, sta je open voor nieuwe inspiratie en informatie!

Wil je meer info over bijv. de online cursus? Stuur me een DM op insta, of een mailtje op info@eetgelukkig.nl!

Liefs,
Astrid

Cursus intuitief eten of 1 op 1 coaching