Van oordelen en eetregels naar ontspannen en vol vertrouwen

Afgelopen week werd ik gebeld door een journalist van het tijdschrift Vriendin, zij wilde me interviewen over Intuïtief Eten, zo leuk! Mijn hart maakte een sprongetje toen ik vertelde over het effect hiervan op het dagelijks leven en welzijn van mijn mooie cliënten.

Ik moest denken aan al die mooie vrouwen die ik al heb begeleid naar een ontspannen relatie met eten en dat het me steeds weer verbaast hoe snel er een bepaalde rust ontstaat rondom het eetgedrag.

Zo ging ik laatst aan de slag met Ineke. Zij is 52 jaar en al meer dan haar halve leven aan het diëten. De afgelopen jaren heeft ze maaltijdvervangers gebruikt en koolhydraatarm gegeten, maar dit had allemaal niet het gewenste effect; ze viel er amper van af. Ze kwam laatst weer bij mij terecht, na een bezoek aan de huisarts waarin ze had gevraagd of ze wellicht medicatie kon gebruiken om af te vallen of zelfs een (bariatrische) operatie.De afgelopen jaren, sinds ze in de overgang zit, komt er steeds een paar kilo bij en ze weet niet meer wat te doen. 

Haar hulpvraag was: ik wil 10 kg afvallen, hoe ga ik dat doen? Naarmate het gesprek vorderde, vertelde ze me:

– Ze gunt zichzelf niet de tijd om iets te drinken, zeker niet op haar werk (want, dan moet ze plassen en daar gunt ze zichzelf de tijd niet voor).

– Ze heeft de hele dag gierende honger en wordt ’s nachts ook wakker van de honger. ’s Ochtends heeft ze ineens geen trek in ontbijt.

– Ze heeft geen idee wanneer ze verzadigd is.

– Eten = gezellig.

– Ze baalt als ze chocola heeft gegeten, want ze eet altijd meer dan ze eigenlijk wil. 

– De warme maaltijd eet ze heel snel en pas een half uur later voelt ze zich toch ineens TE vol, waar ze vervolgens van baalt.

Ik heb het met haar gehad over haar relatie met eten en of ze openstond voor een andere manier van omgaan met eten dan dat ze gewend was. Mijn voorstel was om dit keer niet te gaan lijnen, maar werken aan het herkennen van haar lichaamssignalen (honger, verzadiging) en haar relatie met eten én zichzelf. Want was het niet een goed idee om jezelf eens op de 1e plek te gaan zetten en voor jezelf te gaan zorgen? 

Dus ze ging aan de slag met wat opdrachten die ik haar heb gegeven en het Intuïtief Eten Tekstboek (ook te vinden in het linkje naar de masterclass) en kwam na 3 weken terug:

– Ze voelde zich vanaf het eerste moment veel relaxter en positiever. 

– Ze realiseerde zich nu pas dat ze eerst de héle dag met eten bezig was: Als ze ’s ochtends opstond, dacht ze: ik heb gisteren teveel gegeten. Mijn dag is nu al verpest. En dat ging elke dag zo door.

– Ze kwam erachter dat dat enorme hongergevoel geen honger was, maar maagzuur.

– Ze eet de warme maaltijd rustiger, waardoor haar verzadigingsgevoel sneller optreedt en ze stopt met eten als ze doorheeft dat ze genoeg heeft gehad.

– Eerst was douchen vooral ‘balen van haar lijf’ en nu kan ze haar lijf liefdevol aanraken. 

– Ze staat niet meer elke dag op de weegschaal.

– Ze eet wanneer ze merkt dat haar lichaam daar behoefte aan heeft en doordat ze nu alles mag eten, gaf haar lijf aan dat het zin had in fruit, wat ze toen heeft gegeten.

Al deze ontdekkingen en veranderingen zijn ontstaan doordat ze openstond voor een andere benadering en door te breken met haar eeuwige lijngedrag en – gedachten. Je ziet dat dat direct rust, positiviteit en vertrouwen geeft, fantastisch toch!

Hier doe ik het voor! En ik gun het jou ook! 

Daarom wil ik je uitnodigen voor de gratis masterclass op donderdag 21 september om 12.00 uur:

>>Doei, Dieet! Hallo Heerlijk leven!<<

Als je de replay wilt ontvangen, mag je de vragenlijst invullen die je ontvangt na inschrijving.

Ook als je live aanwezig bent, zou het fantastisch zijn als je de vragenlijst invult. Je hebt dan namelijk inspraak op een deel van de masterclass, dus dan wordt het gegarandeerd mega waardevol! Ik wil JOU helpen en daarom wil ik dat JIJ me vertelt hoe je denkt over onderwerpen zoals je gewicht, je lichaam, afvallen en je relatie met eten. Met jouw input kan ik het beste product ontwikkelen wat je begeleidt naar het leven dat je wenst. Het invullen duurt max. 5 minuutjes. Mijn dank is groot!

En, niet te vergeten! Je maakt dan ook kans om mee te doen aan mijn nieuwe live programma ‘Genieten zonder schuldgevoel; Eerste hulp bij emoties en gedachten’, die start op 3 oktober, t.w.v. 695 euro. 

Als je toe bent om de eerste stappen te zetten naar een relaxte relatie met eten, dan is dit het moment :-). 

Tot 21 september, zorg dat je er live bij bent!

Liefs,
Astrid