Het is mijn missie om je beter in je vel te laten zitten!

Ik ben Astrid en ik ga je helpen naar een ontspannen relatie met eten!

Mijn verhaal

Tien jaar lang heb ik als diëtist gewerkt in m’n eigen eerstelijnspraktijk. Ik heb hónderden mensen geholpen naar het bereiken van een ideaal gewicht. In de praktijk werkten we met verschillende diëten, zoals gezonde voeding of koolhydraatarme dagmenu’s en maaltijdvervangers. Prachtige resultaten zag ik voorbijkomen, maar ook mensen waarbij hun lichamen echt niet meewerkten, ondanks dat het gedrag goed ging.

Over Astrid

Je BMI doet er niet toe

Al vrij snel begon ik me te irriteren aan de weegschaal. En aan de ‘BMI’. De weegschaal wordt vaak gezien als spiegel van het gedrag. Dus als iemand binnenkwam, vertelde ze vol enthousiasme dat het aanpassen van het gedrag goed ging en vervolgens werd er op de weegschaal gesprongen. Oh, amper iets van het getal op de weegschaal af.. Ineens was afgelopen periode geen goede periode geweest, want, de weegschaal zegt dat er amper iets is gebeurd. Zo frustrerend! Er wordt echt te veel waarde gehecht aan het getal op de weegschaal en dat is naar mijn mening ontzettend onterecht. Het gaat om het veranderen van je gedrag. Gezond gedrag vertonen heeft veel meer invloed op je gezondheid dan het hebben van een gezond gewicht. De BMI is allang achterhaald. Ik vind het ook heel kwalijk dat we worden afgerekend op onze BMI. Iedereen heeft een ander lijf en een ander gewicht. Als je schoenmaat 41 hebt, verwacht je ook niet dat je in schoenmaat 39 past. We hoeven niet allemaal kledingmaat 38 te hebben. Je kunt ook gezond zijn bij een hogere BMI.

cursus intuitief eten korting ontspannen relatie met eten
Cursus intuitief eten of 1 op 1 coaching

Diëten is verleden tijd

Dus, na 10 jaar lang heel veel mooie mensen gezien te hebben, die na al die jaren diëten een totaal verstoorde relatie hadden opgebouwd met eten, met hun lichaam en met zichzelf, was ik er helemaal klaar mee. Dit is gewoon niet de manier! Al die ongelukkige mensen! Sommigen hebben 20, 30 of zelfs 40 jaar van hun leven gewijd aan ‘diëten’ of ‘lijnen’. Het fantastische effect van al die diëten is van korte duur. Vaak zie ik dat het uiteindelijke gewicht van iemand hoger is dan het gewicht wat diegene had voordat er ooit werd begonnen met diëten. Ik zie vooral veel dat het in het hoofd niet goed gaat; veel oordelen over het eetgedrag, een negatief zelfbeeld, onrealistische verwachtingen over het lichaam.. Voor je gevoel faal je iedere keer weer als je een dieet niet vol kunt houden en weer aankomt in gewicht. Ga eens bij jezelf na: wat heeft diëten mij eigenlijk gekost? En wat heeft het me uiteindelijk opgeleverd?

Intuïtief eten, godzijdank

Godzijdank kwam toen Intuïtief Eten op m’n pad. Bij alles wat ik las, dacht ik: Jaaaaa! Dit is hoe we om zouden moeten gaan met eten! Dit is precies hoe ik er over denk! Joehoe, laten we dit gaan verspreiden en héél veel mensen gelukkig gaan maken met zichzelf! En dat ga ik dus doen.
Intuïtief Eten is een evidence-based anti-dieetmethode, die bestaat uit 10 principes. Je gaat weer leren luisteren naar je lichaam; je ontdekt wanneer je honger krijgt, wanneer je verzadigd raakt en wanneer je voldaan bent. We gaan werken aan je gedachten; de Dieetbril gaat af, we sturen de Eetpolitie weg en je gaat vriendschap sluiten met eten. Je mag namelijk alles eten, hoe heerlijk is dat! Ook is er positieve aandacht voor bewegen, je lichaam en gezondheid. Je leert hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en ik geloof er heilig in dat je met deze principes een gelukkig(er) mens wordt. Je kan weer genieten van eten en je ontwikkelt een positieve relatie met je lichaam en jezelf.

Beginnen met Intuïtief Eten

Het veranderen van je gedrag (en dat is Intuïtief Eten natuurlijk ook) is een langdurig proces. Het begint met kennis over de principes en met bewustwording. Je zult merken dat het allemaal niet vanzelf gaat en dat je behoorlijk wat hardnekkige stemmetjes in je hoofd zult hebben, of gewoonten die je niet zomaar verandert. Dit is niet erg, we hebben de tijd!
Ik ga je helpen de Intuïtieve Eter in jezelf te (her)ontdekken en begeleid je naar een positieve relatie met eten, je lichaam en jezelf. In het
gratis e-book lees je hier alvast nuttige informatie over. En volg ook vooral de gratis online masterclass! Hierin wordt al snel duidelijk wat Intuïtief Eten voor jou kan betekenen.

Een mooie, laagdrempelige stap om kennis te maken met Intuïtief Eten is de online cursus; je krijgt toegang tot de online leeromgeving met 6 modules. Bij elk basisprincipe hoort een video met informatie en een opdracht. Op die manier neem ik je stap voor stap mee door de principes en zul je je bewust worden van je gedrag en oefenen met nieuwe inzichten en gedragingen.  Daarnaast bevat de leeromgeving meerdere extra’s, die allemaal bijdragen aan je proces. Na een week of 6 hebben we een live Q&A online, waarbij we reflecteren op hoe het gaat, je kunt al je vragen stellen en daarna gemotiveerd weer verder werken aan je proces.

De cursisten die de cursus hebben afgerond hebben heel veel mooie inzichten gekregen en oefenen met hun nieuwe gedrag en gedachten. Tijdens de cursus is er uiteraard ruimte voor vragen; die kunnen gesteld worden in onze besloten Facebookgroep. Voor het ultieme resultaat raad ik je de 1-op-1-coaching aan. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, zorg ik ervoor dat je je kunt ontwikkelen tot Intuïtieve Eter. Ik kan je bijsturen daar waar nodig en geef je informatie en opdrachten waar je veel van leert.

Doordat ik ook ACT-coach ben (wat staat voor Acceptance and Commitment Training) leer ik je in kaart brengen wat je waarden zijn, dus wie en wat vind je echt belangrijk, en vervolgens bekijken we je gedrag, gedachten, emoties en gevoelens. Ik leer je hoe je je gedrag kunt veranderen dit op lange termijn zult volhouden, omdat je weet wat je doel is. Je weet waar je naar streeft en je krijgt inzicht in je gedrag; maak je vooral heenbewegingen richting je waarden, of vooral wegbewegingen die ervoor zorgen dat je niet leeft naar je waarden? Hoe komt dat? Dit klinkt misschien wat vaag, maar ik heb allerlei tools en opdrachten waar we mee aan de slag gaan en die ervoor gaan zorgen dat je weet dat je altijd een keuzepunt kunt creëren, die ervoor zorgt dat je de juiste richting op gaat en hierdoor zul je een voor jou waardevol leven kunnen leiden. In de 1-op-1-coaching gaan we hiermee aan de slag.

Ik wens je een fantastisch leven toe waarbij je kunt genieten van eten en blij bent met jezelf.

Je bent goed zoals je bent en je verdient het om dit te geloven 😉.

Ga ervoor!

Liefs,

Astrid Bobeldijk
Diëtist & Intuïtief Eten & ACT-coach