Hoe kan ik genieten van iets ongezonds?

‘Hoe kan ik genieten van iets ongezonds en mij daarna niet schuldig voelen of de hele zak / doos leeg willen eten?’ vroeg een cliënt aan mij. Ik kreeg de afgelopen week wel 12 berichtjes op Instagram van vrouwen vrouwen die ontevreden zijn over hun lichaam en graag willen afvallen, maar het niet voor elkaar krijgen. Hoe kan dat nou? We hebben ons gezin onder controle, we maken carrière, we regelen alles. Maar ons eetgedrag krijgen we niet onder controle. Dat lichaam dat we willen, krijgen we niet. We kunnen ons gedrag niet veranderen zoals we zouden willen. 

Door de dieetcultuur waarin we leven is het hartstikke logisch dat je denkt dat je moet afvallen. Dat je niet goed genoeg bent met je dikke lichaam. Dat het vanzelfsprekend is dat je altijd aan de lijn bent. Als je dan start met diëten gaat het dag 1 nog goed, daarna maak je een ‘foutje’ door iets te eten wat je niet mocht, dan is je hele dag verpest en vervolgens voel je je schuldig. Je zelfvertrouwen daalt en je geeft op; je kan het toch niet. Het gaat je weer niet lukken.

Maar lief mens, is het niet eens tijd om te gaan vertrouwen op jezelf? Je weet dat jezelf dingen ontzeggen niet werkt. Je weet dat je een gelukkiger mens bent als je zonder schuldgevoel wat lekkers kan eten en dat het fijn voelt als je goed voor jezelf zorgt. Je weet dat je ’t waard bent en dat het nu tijd is om jezelf op de 1e plek te zeggen. De buitenwereld zegt maar, en vindt maar, het doet er niet toe. Het gaat nu om JOU. Het is tijd voor JOU.

‘Vroeger’ zou ik focussen op het gewichtsdoel dat je voor ogen had en bedachten we samen de mooiste plannen om dit doel te halen. Nu weet ik dat dat niet werkt. Ja, tijdelijk wel, maar op de lange termijn niet. Nu zie ik mijn mooie cliënten veranderen van gestresste eter met allerlei oordelen over haar eetgedrag en controleverlies, in een relaxte, genietende eter. Iemand die kan genieten van lekker eten, die vertrouwd op haar lijf én wat lekkers kan eten zonder helemaal los te gaan. Die kan genieten van de mensen om haar heen en van eten. En daar ben ik zó dankbaar voor.

Hoe ingewikkeld je relatie met eten, je lichaam of jezelf ook is, het kán echt veel relaxter. Ik weet zeker dat het je gaat lukken en begeleid je met alle liefde in de eerste stappen richting de nieuwe versie van jezelf. Dat kan met de online cursus, of met de 1 op 1 coaching. Als je de gratis masterclass nog niet hebt gevolgd, zou ik je die aanraden. Je gaat vriendschap sluiten met eten. Je zult rust en balans ervaren en je lichaam accepteren.
Je hebt het gevoel dat je weer leeft!

Ben je er klaar voor? Check wanneer er weer een gratis online masterclass is! Of stuur me een berichtje, dan denk ik graag met je mee. 

hoe kan ik genieten van iets ongezonds overeten eetbui