Gooi de weegschaal uit het raam

De weegschaal. Je kent ‘m vast wel; zo’n ding waar je op gaat staan, waar je hoge verwachtingen van hebt als je goed je best hebt gedaan afgelopen periode en die lang niet altijd doet wat je hoopt 😉 De weegschaal is voor mij een grote bron van frustratie. Ik heb echt te vaak meegemaakt dat iemand vol enthousiasme vertelt over afgelopen tijd; er worden goede keuzes gemaakt, het gedrag lijkt beter onder controle, minder overeten en meer genieten. De verwachting is dat er minstens een kilo af zal zijn! En dan.. het weegmoment. De weegschaal vindt er het zijne van; half kilootje erbij.

Je raadt het al; dan gebeurt het. Ineens wordt er gezegd dat het afgelopen periode toch niet goed ging, blijkbaar kun je niet vertrouwen op je eigen waarneming, wánt de weegschaal zegt dat je zwaarder bent geworden. Weg motivatie. Doe je daar nou zo je best voor?!

Maar weet je wat het is? De weegschaal is geen spiegel van het gedrag van afgelopen periode. Het is slechts een momentopname. Je mag vertrouwen op je eigen gedrag, op wat je voelt, op wat voor keuzes je maakt. Het doet er niet toe wat voor gewicht je hebt, het gaat er om dat je je gezond gedraagt en goed voor jezelf zorgt.

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt waar je je leuk in voelt en dat je focust op je gedrag ipv het gewicht. Dáár gaat het om! Gezondheid gaat over gezond gedrag vertonen en gedragsverandering is wat telt. Dit is wetenschappelijk onderbouwd en hier vertel ik meer over in de >>gratis online masterclass<<.

 

Durf jij de weegschaal weg te doen? 😊

Liefs, 
Astrid

Astrid dietist intuitief eten eetgelukkig act coach afvallen zonder dieet