Eerste hulp bij emoties en gedachten

Genieten zonder schuldgevoel LIVE

Ontdek hoe je ontspannen geniet van lekker eten en de mensen om je heen, door vriendschap te sluiten met eten.

Je hebt inmiddels zoveel diëten gedaan dat je ’t spoor bijster bent. Bij het ene dieet mocht je amper koolhydraten, bij de andere werd gezegd dat je geen chocola meer mocht eten en bij de volgende mocht je alleen maar tussen 12.00 en 20.00 uur eten. Inmiddels zit je hoofd vol met oordelen over voedingsmiddelen en over je eetgedrag, waardoor je niet meer kunt genieten van eten én het gevoel hebt dat je geen controle meer hebt over je eetgedrag.

Hier gaan we wat aan doen!

Ontdek de geheimen van het vriendschap sluiten met eten en hoe je weer grip krijgt op je eetgedrag door je niet zo te laten beïnvloeden door je gedachten.

Wat als je over een maand:

Herken jij jezelf hierin?

Je kunt je prima tijdelijk houden aan een dieet. Of dit nu een maaltijdvervanger is, een koolhydraatbeperkt dieet of Intermitted Fasten. Voor een bepaalde periode gaat het best lekker. Je merkt dat je afvalt en denkt: dit kan ik!
Totdat er iets gebeurt wat niet helemaal in de planning lag: je bent toch ‘gezwicht’ voor dat wijntje en die chips, het is vakantie en je ritme is weg, of er gebeurt iets vervelends en je pakt terug op je oude strategie: snaaien.
Balen, stom van je. Maar hup, je pakt het weer op! Totdat je weer wat eet wat je eigenlijk niet mocht. Langzaam brokkelt je zelfvertrouwen af..
Waarom heb ik zo weinig zelfdiscipline? Wil ik het dan niet graag genoeg? Hoezo eet ik steeds ‘slechte’ dingen, terwijl ik dat eigenlijk niet wil? En waarom kan ik niet stoppen?

Ik zal je iets vertellen over de vicieuze cirkel waar je in rond draait:

Het begint allemaal met de wens om af te vallen; je wilt heel graag een ander lichaam. Wat je dan gaat doen is een dieet volgen, een dieet met eetregels of restricties, zoals:

  • Je mag geen koolhydraten, waar daar word je dik van.
  • Je mag niet eten voor 12 uur of na 20 uur.
  • Je mag geen koek of snoep meer eten.

Vervolgens merk je dat er spanning komt op je eetpatroon. Want eigenlijk zou je graag wat anders willen eten dan het plan. Maar dan? Kom je dan aan? En je merkt dat áls je dan toch wat ‘ongezonds’ eet, dat je niet meer kan stoppen. Dit is zó lekker. Dit smaakt naar meer! De kans is groot dat er eetbuien ontstaan en dat je je gaat overeten.

En je raadt het al; dat doet iets met je. Je voelt je schuldig en schaamt je voor je eetgedrag. Wat een faler ben je, je kan niet eens een paar weken een dieet volhouden, sjongejonge.. Zo val je natuurlijk nooit af!
Vervolgens is je lijf niet veranderd. En ben je nog steeds niet tevreden met hoe het er uit ziet. Dus, er zit niks anders op: op naar het volgende dieet. Deze keer ga je ’t wel volhouden!

Is dit herkenbaar?

Sta eens écht stil bij deze vraag:

Van alle dingen die je in het verleden hebt gedaan om je lichaam te veranderen; waar heb je op de dag van vandaag nog plezier of profijt van? Wees eens eerlijk?
Deze vraag heb ik eerder gevraagd aan cliënten, volgers op Instagram en deelnemers van één van m’n masterclasses. De schrikbarende conclusie was dat 80% zei: NIETS.

Is dat niet een hele duidelijke conclusie: als NIETS werkt om af te vallen en als diëten er alleen maar voor hebben gezorgd dat we een laag zelfbeeld hebben, zwaarder zijn dan ooit en niet meer weten wat we zouden moeten eten? Dan zou de conclusie mogen zijn dat we massaal moeten STOPPEN met diëten. Toch?

Wat nou als ik je zeg dat het anders kan? Stel je voor dat je nooit meer hoeft te diëten. Je leert, op een ontspannen manier, voor jezelf zorgen. Op het moment dat er geen eetregels of restricties zijn, hoeven er ook geen eetbuien te ontstaan en is de kans op opgeven nihil.

Je kunt je voorstellen wat er gebeurt als je op een liefdevolle manier voor jezelf zorgt: je hebt respect voor je lijf en zorgt ervoor dat je voedzame voedingsmiddelen binnenkrijgt. Je beweegt, omdat je lichaam en jij daar blij van worden. Je eet af en toe iets lekkers, zonder schuldgevoel achteraf en met mate. Want je weet dat je niet gelukkig wordt van een hele zak M&M’s, of die hele bus met chips. Je geniet van alles wat je eet. Op het moment dat je álles mag eten en drinkt wat je wilt, kies je automatisch voor de producten die ‘fijn’ voor je lijf zijn. Als je je niet meer overeet, wat zou er dan gebeuren met de omvang van je lichaam? 

Wat als je jezelf de onvoorwaardelijke toestemming geeft dat je álles mag eten en drinken wat je wilt, en hoeveel je maar wilt? Je eet met mate en geniet bewust van wat je eet of drinkt. Je zorgt goed voor jezelf!

Hoe zou dat zijn?

Dit is hoe we die ontspannen relatie met eten gaan bereiken:

Door mijn ervaring als Intuïtief Eten & ACT – diëtist weet ik wat je nodig hebt om uit de dieetcultuur te stappen en hoe je liefdevol voor jezelf leert zorgen. 

Intuïtief Eten is een evidence-based, anti-dieetmethode die je begeleidt naar een positieve, ontspannen relatie met eten, je lichaam én jezelf.

Door gebruik te maken van een aantal basisprincipes weet ik hoe je de switch kunt maken van ‘dieetdenker’ naar ‘relaxte denker’. Door de rust die ontstaat in je hoofd, komt er ruimte voor positieve gedachten én gedragingen! 

ACT is een gedragstherapie, die je begeleidt naar langdurige gedragsverandering door je te leren leven naar je waarden. Ik gebruik in Genieten Zonder Schuldgevoel een aantal elementen van ACT, met name de opdrachten die ervoor zorgen dat je leert dat je niet je gedachten BENT. Je hebt uiteraard gedachten, maar die gedachten hoeven niet jouw gedrag te bepalen. Dat doe JIJ namelijk. En als je weet hoe je je graag wilt gedragen en wat belangrijk is in je leven, weet je dat JIJ de keuze hebt om gedrag te vertonen die dit bewijzen. Een krachtige tool die je heel veel gaat brengen! 

Want zeg nou zelf; lijkt het je niet heerlijk om weer zelf aan het stuur te zitten en recht op je doel af te rijden, in plaats van iedere keer weer afwijken van je pad door verleidingen en dat duiveltje op je schouder? 

Genieten zonder schuldgevoel LIVE

Wat krijg je?

Het resultaat na Genieten Zonder Schuldgevoel

Deze mooie mensen
gingen je voor

Dit programma is voor jou, als:

Over mij

Lieve jij, ik begrijp je wens om af te vallen. Ik ken bijna niemand om me heen die niet het liefst een paar (of meer) kilo kwijt zou willen. Alleen wat ik in de afgelopen 11 jaar heb gezien in mijn werk als diëtist, is dat ik nu zeker weet dat diëten veel meer schade aanrichten dan dat ze opleveren. Zéker op de lange termijn. Ik zie zoveel mooie, lieve vrouwen die helemaal in de knoop zitten door al dat lijnen in het verleden.. Ze zitten verstrikt in het web van dieetdenken, hun hoofd slaat helemaal op hol en ze besteden véél te veel (negatieve) aandacht aan eten. Of het veranderen van hun lichaam. 

Want, wat als je op je ‘streefgewicht’ bent? Ben je dan perfect? Wat moet je ervoor doen om op dat gewicht te blijven? Hoe ging dat in het verleden? Is het ooit goed genoeg? 

Ik kan niet meer aanzien dat je je leven vergooit door altijd maar te lijnen. Het wordt tijd om te LEVEN. Sluit met vriendschap met eten, ga goed voor jezelf zorgen en besteed je aandacht aan de mensen waar je blij van wordt. Hoe ingewikkeld je relatie met eten nu ook is, het kan echt veel relaxter! Daar ga ik je bij helpen. 

Liefs, Astrid

Intuïtief Eten & ACT – diëtist

Reviews

Veelgestelde vragen

We gaan tijdens dit live programma 4x samen online en in de tussentijd ga je zelf aan de slag met de opdrachten. Je krijgt dus persoonlijke coaching, want je kunt je vragen tijdens de live sessies stellen én daarnaast ook in onze besloten groep. 

 

Tijdens de live meetings ben alleen ik in beeld; jouw camera en luidspreker zijn uit en je communiceert via de chat. Het maakt dus niet uit hoe je er bij zit, niemand die je ziet!

Na deze maand voel je je een stuk relaxter. Je bent veel minder met eten bezig, je hebt weer grip op je eetgedrag en je voelt je over het algemeen veel zelfverzekerder en rustiger. Er komt weer ruimte in je hoofd voor andere dingen! Je bent namelijk niet meer de hele dag met eten of eetkeuzes bezig! 

Je bent gestopt met diëten en door goed voor jezelf te leren zorgen, geef je je lijf de kans te veranderen / af te vallen en niet meer te vervallen in jojo’en. 

Dit programma heeft verschillende prijzen; we starten met een early-bird prijs en naarmate de begindatum dichterbij komt, gaat de prijs omhoog. Check de pagina voor de up-to-date prijzen! Het programma wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Ja, dat kan zeker. Ik neem je mee in alle informatie en opdrachten en door het zelf te gaan doen, ervaar je wat het je oplevert. Als je ’t leuk vindt, kun je het tekstboek Intuïtief Eten aanschaffen, deze vind je op de afrekenpagina van het programma. 

Ja, zeker. Het doel is niet dat je afvalt, daar gaan we niet op focussen, maar je kunt je voorstellen wat er gebeurt qua lijf op het moment dat je goed voor jezelf zorgt; als je geen eetbuien meer hebt of jezelf regelmatig overeet, dan wordt je lijf daar waarschijnlijk erg blij van ;-). Ook als er veel minder stress zit rondom dat eten, kan je lichaam gaan ‘loslaten’. Maar, nogmaals, we gaan niet wegen, het doel is niet dat je gewicht verliest; we focussen ons op een ontspannen relatie ontwikkelen met eten en de rest volgt dan wellicht vanzelf. 

Ik begrijp dat dit heel spannend kan zijn, zeker omdat je gewend bent om wel altijd een gewichtsdoel te hebben en je te focussen op gewichtsverlies. Ik hoop alleen dat je je realiseert dat je dit niet heeft geholpen en dat je hierdoor waarschijnlijk een verstoorde relatie hebt ontwikkeld met eten en je lichaam, dus sta open voor een andere manier van met eten omgaan en laat je verrassen door het resultaat! Als jij relaxed bent en goed voor je lijf zorgt, kan het haast niet anders dat dat effect heeft op (de omvang van) je lichaam!

Ja, zeker! Check de afrekenpagina. Als je nog meer termijnen nodig hebt, stuur me dan een berichtje (info@eetgelukkig.nl). 

Dit programma is geschikt wanneer je je hierin herkent:

– Je volgt tijdelijk een dieet en komt daarna weer aan. Dit herhaalt zich zo’n beetje constant.

–  Je bent nu zwaarder dan toen je startte met je eerste dieet.

– Je weet niet meer wat je nu wel of niet moet eten en het lijkt wel alsof je van álles aankomt.

– Je zit verstrikt in het web van dieetdenken. Je mag geen chocola, want daar word je dik van. Je gaat compenseren als je iets ‘slechts’ hebt gegeten. Je hebt oordelen over je eetgedrag en je lijf.

– Je kan niet meer genieten van eten. Lekkere dingen zijn ‘slecht’ en tóch eet je ’t steeds weer.

– Je zelfvertrouwen wordt steeds minder. En je geluksgevoel trouwens ook.

Dit moet (en kan!) anders! Daar ga ik je bij helpen.

 

De coaching is best intensief en is niet geschikt als je onder de 18 jaar bent, een actieve eetstoornis hebt of als doel hebt dat je afvalt. De coaching is gericht op het herstellen van een ontspannen relatie met eten en jezelf 😊. Het zou kunnen zijn dat je afvalt, op het moment dat je je eetgedrag beter onder controle hebt en beter voor jezelf zorgt, alleen is dat niet het DOEL. We focussen dus niet op het gewicht, maar op je gedrag.